Change language

Vores tiltag mod Covid-19 på Kulturhavn 2020

Årets Kulturhavn har fået et nyt set-up og et skærpet format.

Vi har i planlægningen af alle vores aktiviteter tænkt sikkerhed og tryghed ind i forbindelse med Covid-19 – og det håber vi, at I som gæster vil tage godt imod. Det er nemlig nu, vi må løfte i flok, så vi passer på hinanden, både backstage og som gæst til Kulturhavn.  

Planlægningen af dette års Kulturhavn har derfor været en meget anden proces, end normalt – og det betyder også, at årets afvikling kommer til at se anderledes ud, end I er vant til.   

I skal selvfølgelig være med på, hvad vi helt konkret gør og har gjort, for at sikre en tryg oplevelse, og samtidig kunne se de gode guidelines, som vi håber I er med på at følge. 
 

Som gæst på årets Kulturhavn kan I derfor forvente følgende tiltag:   
 

Fra ‘festivalområder’ til ‘lokationer’  

For at undgå hot spots går vi i år væk fra de store, velkendte ‘festivalområder’ og fordeler i stedet vores aktiviteter på 16 forskellige lokationer langs havnen. Nogle lokationer vil være steder I kender, mens andre vil være nye havnekroge, der nu tages i brug.  
 

Mindre publikumsinddragelse, mere optræden  

Normalt er de publikumsinddragende aktiviteter et kerneelement ved Kulturhavn. I år bliver vi dog nødt til at skrue ned for dette, særligt ved de højrespiratoriske aktiviteter. I stedet vil der skrues op for de performative elementer, som selvfølgelig stadig kan nydes som gæst og tilskuer.  
 

Siddende publikum ved musikscenerne 

Ved vores to musikscener på Bryggen og i Nordhavn vil publikum i år være primært siddende. Vi opstiller borde/bænke-sæt foran scenerne, hvor I kan nyde en kop kaffe, mens I hører god musik eller ser en festlig danseoptræden. Det vil både hjælpe til at man holder sig til sin egen gruppe, og ikke står i en tæt flok foran scenen.  
 

Indhegning og ‘No Standing Zones’  

En vigtig del af at afvikle et kulturarrangement i skyggen af Corona-pandemien handler om afgrænsning og indhegning. Det skal være tydeligt for alle, hvor og hvad Kulturhavns lokationer er – og hermed også hvor vores gæster er, så vi kan sikre, at vi ikke overskrider forsamlingsforbuddet. Vi har arbejdet på et ind- og udslusningssystem, der sikrer et godt flow, samt ‘No Standing Zones’, hvor I vil blive opfordret til at bevæge jer videre, fremfor at stimle sammen i større flokke. 

Dette gælder særligt for Göteborg Plads i Nordhavn, Scenen ved Muren på Bryggen og på Teglholmen i Sydhavnen.  
 

Rengøring og afspritning  

Der vil være hyppig rengøring og afspritning på alle større lokationer, med et særligt fokus på rengøring af primære kontaktflader. Vi vil også indkøbe håndsprit, som er let tilgængeligt både for alle aktører og gæster. 
 

Som gæst på Kulturhavn håber vi, at I vil være med til at tage følgende nødvendige hensyn:  
 

Følg de officielle retningslinjer  

Som festivalgæst er du med til at skabe en tryg oplevelse. Husk hyppig brug af håndsprit, god hoste-etikette og bliv hjemme, hvis du føler dig syg.  
 

Giv plads og vis hensyn 

Udvis god stil ved at hold afstand til de andre gæster - i køen, på vej frem og tilbage, og ved bordet. Vær med til at skabe et godt flow ved ikke at stimle sammen ét sted, og brug de afmærkede ind- og udgange.  

Vi spørger jer måske pænt om at rykke lidt, hvis vi oplever, at der står for mange mennesker samlet ét sted.  
 

Mindre forsamlinger 

Tag desuden afsted i mindre forsamlinger og kun med venner og familie, som du allerede er meget sammen med.