Spørgsmål og svar med Kulturhavns projektleder

Esther Jexen Dall, projektleder på Kulturhavn Festival, svarer på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med årets Open Call

Esther Jexen Dall, projektleder på Kulturhavn Festival, svarer på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med årets Open Call

SKAL man søge økonomisk støtte? Hvordan fungerer det når man er en frivillig forening? 
Svar:  Nej, det er ikke nødvendigt at søge økonomisk støtte, det er en mulighed. Vi ved at mange foreninger lægger en dyd i frivillighed, hvilket vi ønsker at bakke 100% op om. Vi foreslår foreninger at se den økonomiske støtte som en mulighed for at understøtte deres aktiviteter med f.eks. materialer og transport. Men man kan også søge Open Call uden at søge økonomisk støtte. 

Hvis man søger økonomisk støtte, er det så bedst at søge nu eller kan man vente til den sidste deadline? 
Svar: Vi har en begrænset pulje penge, som vi kan give støtte fra. Det betyder at hvis vi får rigtig, rigtig, rigtig mange gode ansøgninger ind i de to første runder, kan det være der er knap så mange midler i den sidste runde. 
Når man søger tidligt, vil man også tidligere få svar og mulighed for at gå i gang med planlægning af aktiviteten, hvis man får tilsagn. 

Hvad stiller Kulturhavn til rådighed? Hvad skal jeg selv sørge for? Har I den store scene på Islands Brygge? 
 
Svar: Vi har lavet en ny strategi på Kulturhavn, som har fokus på hele havnen som udgangspunktet for festivalens kultur- og idrætsoplevelser. Det betyder at vi går væk fra de tidligere års store festivalområder og nu opfordrer til aktiviteter mange forskellige steder i havnen. 
 
Corona spiller også ind her, for vi vil virkelig ikke aflyse festivalen igen i år. Derfor planlægger vi ud fra tanken om spredt frem for samlet og småt frem for stort. Og vi planlægger ikke at lægge aktiviteter på hot spots som Göteborg Plads og Islands Brygge, fordi der allerede vil være mange mennesker. 
 
Vi vender også processen fra tidligere på hovedet. Hvor vi før planlagde store festivalområder og aktørerne tilmeldte sig, spørger vi nu aktørerne med Open Call, ”hvad har I lyst til at lave?”.
 
Så for at opsummere: Vi planlægger ikke nogen stor scene på Islands Brygge. Kulturhavn står for de grundlæggende rammer som tilladelser og strøm, men resten står aktørerne i udgangspunktet for, i sparring og samarbejde med Kulturhavn Sekretariatet.  

Hvad er det helt præcist man kan søge støtte til? Hvad betyder ‘materialer’ f.eks.? 
Svar: Man kan søge om støtte til det, som aktiviteten på festivalen kræver. Materialer er en meget overordnet kategori, men det kunne f.eks. være børnefiskestænger, print af kort over havnen, leje af projektor eller akvarelfarver. Man kan også få støtte til transport, PR og honorarer ifm. afvikling. 

Hvad betyder det her med at være havnenær eller havnerelateret? Hvad nu hvis ens aktivitet intet har med vand, havn, sejlads at gøre? 
Svar: Fordi vi er Kulturhavn Festival er det vigtigt at alle aktiviteter på en eller anden måde forholder sig til havnen. Det betyder ikke at alle musikere skal spille sømandsviser for at være med, eller alle dansere skal danse regndans. Det betyder at man skal overveje om man f.eks. kunne spille en koncert eller have en danseopvisning hvor havnen også er tænkt ind. Måske foregår det på en båd eller nede på kajkanten. 
 
Det er et kriterie i vores Open Call, så det er særlig vigtigt at man i sin ansøgning netop forklarer, hvordan ens aktivitet enten er nær ved havnen eller relateret til havnen.

Vi vil gerne være på Islands Brygge eller Göteborg Plads, som vi plejer. 
Svar: Det er to helt fantastiske byrum og vi har holdt nogle fede festivaler der i årenes løb. Men rigtig mange mennesker kender og bruger allerede disse to områder. Af hensyn til både dét og særligt også Corona, vil det potentielt kræve rigtig meget af både aktører der afholder aktiviteter og Kulturhavns sekretariatet at opretholde de restriktioner, der måtte gælde på det tidspunkt. 
 
Så derfor lægger vi op til at vi ikke har aktiviteter under Kulturhavn Festival på de to steder. Vi håber at man i stedet har lyst til at være med til at skabe mindeværdige oplevelser for københavnerne og alle frivillige på nye steder.  

Flere spørgsmål?
Husk at I altid er velkomne til at ringe til Esther på 51 52 72 89.