Kulturcontaineren i Ørestad

Kulturcontaineren i Ørestad skal gøre det nemmere for de lokale af stable kulturarrangementer på benene.

I september 2021 flyttede Havne- og bylivssekretariatet ind på 5. sal i VM Bjerget på Ørestads Boulevard. Herfra driver vi Ørestads Bylivskontor, som har til formål at understøtte kultur- og bylivsaktiviteter i bydelen samt bakke op om nye initiativer og partnere, der bidrager til bylivet mellem husene i Ørestad.  

Den 9. oktober sparkede vi projektet i gang med lanceringen af Kulturcontaineren, som har til huse på Asger Jorns Allé. Containeren indeholder alt fra borde og bænke til kabeltromler, A-skilte og højtaleranlæg, som beboere og lokale aktører kan låne kvit og frit til at afvikle offentlige arrangementer.   

Ørestad har i dag flere kulturinstitutioner og idrætsanlæg, som gør et fantastisk arbejde med at skabe kultur- og idrætstilbud til bydelens beboere. Med kulturcontaineren ønsker vi at bidrage til den kulturelle udvikling i Ørestad og inspirere endnu flere til at bruge bydelens åbne pladser og naturområder til kulturarrangementer.  

Kulturcontaineren er sat i verden for at gøre det nemmere for de lokale, at føre deres idéer ud i livet. Samtidig kan containerens indhold bane vejen for nye muligheder og inspiration til fremtidige kulturaktiviteter i Ørestad. Kun fantasien sætter grænser.
Line Hørlück Eriksen
Kulturmedarbejder, Havne- og byliv

Indholdet af kulturcontaineren kan bruges til arrangementer i Ørestad, som er gratis og åbne for alle bydelens beboere. Hos Bylivskontoret tilbyder vi sparring og rådgivning omkring planlægning og afvikling af arrangementer i de åbne byrum. 

Ønsker du at låne grej fra containeren, hører vi meget gerne fra dig. Find vores kontaktoplysninger her eller skriv til os via vores facebookside Ørestads Bylivskontor.  

Skriv gerne:

  • Information om dit arrangement  
  • Hvad du skal bruge grejet til   
  • Periode for lån
Kulturcontaineren er dekoreret med et værk af street-art kunstner Phuc Van Dang.