Hyldest i vintermørket

Kulturhavn og Havhøst hylder havnen i vintermørket.

Københavns Havn er ikke kun et sted, hvor vi mødes om sommeren, slikker sol og drikker rosé. Havnen er levende hele året rundt og særligt smuk, når vinterkulden byder lyskegler og livet under overfladen velkommen.   

I december inviterer Kulturhavn og Havhøst københavnerne til at smage, mærke og opleve havnen i vintermørket ved tre gratis fyraftensarrangementer på Kalvebod Bølge. Arrangementerne foregår den 8., 15. og 22. december kl. 16-19.   

Vinterbadning, sauna og varm muslingesuppe  

I en føljeton af fyraftenarrangementer vil der være mulighed for at kaste sig over den populære vinterbadning efterfulgt af sauna ved kajen. Cykelkokken serverer en varm muslingeret, mens Havhøst giver et unikt indblik i den tang- og muslingefarm, som de til daglig dyrker under Kalvebod Bølge.    

Oplev livet under overfladen   

Havhøst har siden 2013 dyrket tang og muslinger i Københavns Havn. I anledning af de tre arrangementer vil der blive installeret undervandsbelysning på Bølgemarken, så de smukke tang- og muslingeliner bliver synlige i mørket.   

Om vinteren, når mørket tager over, er vi mindre tilbøjelige til at tilbringe tid ved vandet. Men netop denne sæson er særlig magisk for havbønder, for bag mørket er vandet roligt og krystalklart og havhavernes afgrøder er på sit højeste. Muslingerne har spist sig store og fede igennem efteråret og sukkertangen rammer højdepunktet af deres vækstsæson og vokser på livet løs. Det vil vi gerne dele med københavnerne, så vi tænder lys på begge sider af havoverfladen og deler ud af både gode historier og lækker havmad.
Bodil Sofie Espersen
Projektleder hos Havhøst