Change language

Festivaludvikling i Coronatid

07.05.2020
Et kig ind bag maskineriet og vores overvejelser om årets festival

Her på Kulturhavn Sekretariatet arbejder vi stadig hjemmefra, og holder som så mange andre både møder, kaffe-aftaler og statusopdateringer online. Vi savner vores dagligdag på kontoret, men er også blevet positivt overraskede over, hvor meget der kan ske, når vi samles digitalt og udveksler idéer. 

Lige nu sidder vi med det store puslespil, der hedder programlægning af årets festival. Det er altid et imponerende stykke der skal gå op, men i år er der endnu flere brikker som skal passe. Overskriften for dette er selvfølgelig publikums og aktørers sikkerhed. Det har vi med os hele vejen – fra planlægning til afvikling. 

Det første store skridt, vi tog i den forbindelse, var at ændre datoer, fra d. 28.-30 august til d. 11.-13. september. Du kan læse vores oprindelige nyhed om dette her

Nyt format, samme grundlag 

Heldigvis har de fleste af vores samarbejdspartnere og aktører været med på vores nye datoer. Dog bliver årets festival bliver ikke kun forandret i forhold til datoer – også format, afvikling og vores visuelle udtryk er i en udviklingsproces. Selvom det til dels udspringer af den krisetid, vi er i lige nu, er det også en del af vores naturlige udvikling af Kulturhavn Festival. Vi vil gerne tage afsæt i vores fundament, havnen, og dykke endnu mere ned i de maritime aktiviteter. Vi vil tættere på vandkanten og se hvad der kan lade sig gøre, når man tænker ud af boksen. Derfor er krisetidens nye forhindringer ikke kun nogle, vi forsøger at arbejde os igennem, men vi ser dem også som kreative benspænd på vejen til en endnu bedre festival – for os, vores aktører og alle københavnere. 

Det er ’business as unusual’, og både vores overordnede format samt hver enkelt aktivitet bliver kigget på, rykket ved og vendt på hovedet. Ét af de punkter, vi kigger nærmere på, er de velkendte festivalområder. Kulturhavn samles som festival normalvis på afgrænsede havneområder, der fungerer som små epicentre for en masse gæster og tætpakkede aktiviteter. Det kommer naturligvis ikke til at kunne foregå på helt samme måde i år, og vi udforsker derfor alternative veje, bl.a. muligheden for flere pop-up events langs havnen. 

Inspiration i byrummet 

Kulturhavn Festival handler i udgangspunktet om at samle mennesker, og vores aktiviteter har altid fokuseret på at være publikumsinddragende. Men hvordan kan vi bedst samle folk og stadig have afstand? Det er et spørgsmål, mange arrangører grubler over lige nu, inklusive os selv. Vi ved samtidig heller ikke, hvordan reglerne vil se ud til september. Derfor forholder vi os fleksible og opmærksomme på den kommende udvikling. 

Undervejs skæver vi også til løsninger og idéer i byrummet for inspiration. I weekenden blev eksempelvis opholdsforbuddet på Islands Brygge ophævet, og erstattet af afmærkede felter på 40 kvadratmeter. Her må der nu kun opholdes 10 personer ad gangen. I Nørrebroparken er der sat små spots op med håndsprit og håndvaske. Kunne vi bruge samme metoder på Kulturhavn? Hvordan gør vi afmærkning og sikkerhed sjovt og festivalvenligt, fremfor unaturligt eller besværligt? 

Dét er vi i fuld gang med at idéudvikle på lige nu. Hvis du sidder med en god idé eller en interessant vinkel, er du altid velkommen til at skrive til os på info@kulturhavn.dk