Change language

Glæd dig til et hav af oplevelser

09.04.2019
  • ""
  • ""
Kulturhavn Festival har nu over 90 tilmeldte aktører. Igen i år bliver det en favnende fejring af kultur-og fritidslivet i byens havnemiljø.

Venskabsforeningen Casa de España en Dinamarca er knapt et år gammel og deltager i Kulturhavn Festival for andet år i træk. De promoverer spansk kultur i Danmark gennem kulturarrangementer og workshops. Initiativagerne Cristina Valdés Robles og Pedro Macía Baidez, oplevede at Kulturhavn Festival var en god måde at vise deres nyopstartede arbejde frem på.

”Som ny forening fik vi meget ud af at deltage i festivalen. Det gav os nye kontakter og muligheder, og vi fik flere medlemmer”, fortæller Cristina Valdés Robles og fremhæver noget af det, hun synes kendetegner Danmark:  
”Noget meget smukt i Danmark, er traditionen for foreningsliv og dét, at man mødes om en fælles interesse. Det er ikke ligeså udbredt i Spanien, så det er en god måde at vise vores landsmænd, at man kan integreres godt i Danmark via foreningslivet”.

Til årets Kulturhavn Festival deltager Casa de España en Dinamarca med La Tuna-koncert - en musiktradition med rødder tilbage til 1200-tallets universitetsmiljøer. ”Vi elsker flamenco, men vi vil gerne vise danskerne, at spansk kultur også byder på meget andet”, smiler Cristina Valdés Robles.

Godsvognen er ladet med Bryggens fortællinger

En af de foreninger, der har været med fra festivalens begyndelse i 2001, er Islands Brygges Lokalhistoriske Forening og Arkiv. Siden 1984 har de indsamlet materialer om Islands Brygge og de afholder foredrag og guidede ture i bydelen. Grundlægger og formand Sussie Paddison fortæller, at det fra starten har været givende at være en del af Kulturhavn Festival:

”Det er en oplagt måde at gøre opmærksom på vores forening. Det giver os et nyt netværk, og vi får ofte kontakt med tidligere lokale beboere, der kommer forbi med gamle billeder af Bryggen”.

Hvert år inviterer de ind i den gamle godsvogn, der står i havneparken. Her kan man opleve udstillingen om Bryggen gennem tiderne, filmvisning og få stillet sin spørgelyst hos de lokalkendte.

Live podcast og mellemamerikansk gøgl

Udover erfarne gengangere, er der også en god håndfuld nye aktører, som har tilmeldt sig. Festivalkoordinator Trine Marxen fremhæver et par af dem, der arbejder med de yngre generationer:

”Det er spændende, at flere foreninger med fokus på børn og unge har tilmeldt sig. Street Copenhagen laver en live podcast med fokus på ungekultur, og hvor de vil give et stemningsbillede af Kulturhavn Festival gennem interviews med deltagere. Og så er der Mellemamerika Komiteen, der vil lære os at gøgle. De har fede aktiviteter, som henvender sig til børn og giver indblik i gadeteater i Mellemamerika med stylter og slack-line til at øve balancen”, fortæller Trine Marxen.

Uanset om du er til spanske La Tuna toner, et kig i Bryggens gamle godsvogn, podcast, mellemamerikansk gadeteater eller noget helt femte, er der god grund til at dykke ned i Kulturhavn Festivals mange oplevelser sidste weekend i august!

Det endelige program offentliggøres i slutningen af juli, og aktiviteterne foregår på flere områder langs Københavns havn: Nordhavn, Reffen, Arsenaløen, Islands Brygge, Sydhavnen samt pop-up steder. 

 

Julie Kofoed Pehrson, Kommunikationsmedarbejder