Change language

Kom til cykelparade gennem København

15.08.2019
  • ""
København kåres ofte til verdens cykelby nr. 1, og københavnerne elsker deres jernheste. Cykelaktiviteter er også en del af årets festival.

Lørdag den 24. august inviterer Kulturhavn Festival, Bicycle Innovation Lab og Cyklistforbundet København på en cykelparade gennem København. Akkompagneret af musik og ringende klokker, vil deltagerne bevæger sig langs havnen fra starten på Havnegade/Inderhavnsbroen og ud til Reffen. Det hele indledes fra kl. 12:30, hvor deltagerne samles, cyklerne udsmykkes og feststemningen breder sig ved Havnegade/Inderhavnsbroen.

Cykelmyggen Egon besøger cykelfestpladsen.

Turen ender på cykelfestpladsen på Reffen, og her slås følge med de mange andre aktiviteter på årets Kulturhavn Festival, som hylder den urbane ø’s rå og charmerende miljø. På Reffen står en række foreninger og aktører klar med en masse spændende gadekultur. Du kan teste dine evner på løbehjul eller skateboard, slentre med på byvandring, se fotokunst, høre live podcast eller prøve kræfter med en graffitiworkshop.

På cykelfestpladsen er der optræden af den elskede Cykelmyggen Egon, og Cykelstalden er åben med fantastiske cykler, som folk i alle aldre bliver i godt humør af at prøve. Man kan prøve en virtuel tur på en cykelsupersti og deltage i konkurrencer om cykelviden med flotte cykelrelaterede præmier. Overvejer man at købe ny jernhest, kan man prøve det nyeste nye fra Bicycle Innovation Lab og andre cykelleverandører. Alt det og meget mere.

Arrangørerne vil vise, at cyklen fortsat har et meget stort potentiale til at forbedre livskvaliteten i byen, skabe et sundere bymiljø med øget luftkvalitet og mindre støj, og især være en del af løsningen på tidens største udfordring: Energiforbruget og klimabelastningen. Rugbrødsmotoren eller den elektrificerede version har det laveste energiforbrug af alle transportmidler, når der ses bort fra apostlenes heste.