Change language

KULTURHAVN FESTIVAL 2020 ER AFLYST

07.09.2020
PRESSEMEDDELELSE

Som det blev meldt ud på regeringens seneste pressemøde i dag kl. 14, går det i den forkerte retning med smittetrykket i København og Hovedstadsområdet.   
  
Vi har hele tiden vidst, at det lokale smittetryk kunne spille en afgørende rolle i forhold til afvikling af årets Kulturhavn, men vi har selvfølgelig gjort alt hvad vi kunne og håbet på at smittetrykket så fornuftigt ud og var faldet nok til at det ville være forsvarligt at afholde årets festival.   
  
Vi har helt op til i dag arbejdet på højtryk for at gennemføre Kulturhavn og havde derfor de sidste par uger justeret, gennemgået, vendt og drejet vores program, som ledte frem til et helt nyt set-up for festivalen. Det nye format for Kulturhavn havde som førsteprioritet en sikker og tryg afvikling af alle events i henhold til den situation, vi står i grundet Covid-19.   
  
Det nedsatte forsamlingsforbud på 50 personer i Københavns Kommune gør dog, at vi imidlertid ikke kan afholde Kulturhavn Festival i år. Det handler både om, hvad der kan lade sig gøre og giver mening for vores aktører og publikum, men det handler også om, at vi tager den rigtige beslutning nu – og ikke senere.   
  
Selvom vi, i samarbejde med alle vores aktører, har arbejdet hårdt for at årets festival skulle lykkes, og vi havde set frem til og glædet os til at afholde tiltrængte kulturarrangementer i havnen, er det på nuværende tidspunkt ikke længere forsvarligt. Selvom det ikke kan lade sig gøre i år, vil vi selvfølgelig arbejde videre for at skabe kultur, festival og gode oplevelser i Københavns havn til næste år.   

  

Vi glæder os til at vende stærkt tilbage næste år - så vidt Corona tillader det - og fejre Kulturhavns 20-års jubilæum i havnen d. 27-29 august 2021.