Change language

Kulturhavn Festival er med på den grønne dagsorden

24.06.2019
  • ""
Kulturhavn Festival arbejder på at være en bæredygtig festival med fokus på miljø samt sociale og økonomiske dele af produktion og afvikling

Som en del af Københavns Kommunes overordnede strategi for bæredygtig udvikling, ønsker Kulturhavn Festival at arbejde bæredygtigt i både produktion og afvikling af den årlige havnefestival i august. Inspireret ud fra FN’s verdensmål, har festivalen valgt indsatsområderne miljømæssig bæredygtighed samt social og økonomisk bæredygtighed.

Indenfor det miljømæssige område, har Kulturhavn Festival fokus på affaldssortering, mad og drikke, transport og sanitet. Vi bestræber os bl.a. på at mindske mængden af affald og affaldssorterer så vidt muligt til genanvendelse via skraldespande opstillet på festivalområderne. Det sker i samarbejde med Teknik- og Miljøforvaltningen.

”Københavns Kommune skal være bæredygtig og det forpligter selvfølgelig kommunens egen Kulturhavn Festival”, fortæller Jan Henriksen, der er leder af Kultur S Havne- og Byliv. ”Heldigvis har de mange foreninger, som festivalen består af, engageret sig i den grønne dagsorden og givet os masser af inspiration og konkrete ideer. Lige nu sidder vi f.eks. og brainstormer på, om man kan lave bæredygtigt ”fyrværkerishow” alene med vand og lys til åbningen af festivalen”.

Spis lokalt og lad bilen stå

De fleste af madboderne vil servere sund, økologisk og lokalproduceret mad til festivalens gæster. De anvender bionedbrydeligt engangsservice og bestik samt genanvendelige krus i ølboderne. Kulturhavn Festival samarbejder med HOFOR, som uddeler genanvendelige vandflasker til de frivillige.

Generelt opfordrer vi de besøgende til at lade bilen stå derhjemme og i stedet bruge cyklen mellem festivalområderne, bl.a. via cykel- og gangstien Havneringen. Der er gode muligheder for offentlig transport i byen, og som en ekstra gode er det gratis at benytte sig af havnebusserne under hele festivalen.

Miljøvenligt print og social bevidsthed

Tryksager printes på miljøvenlige materialer og med miljøvenlige trykfarver. Dette gælder både t-shirts, skilte, bannere og programmer.

På det sociale og økonomiske område, vægter Kulturhavn Festival, at alle aktiviteter er gratis og åbne for alle. Samskabelse og borgerinddragelse er en stor del af forløbet, og i samarbejde med Fritidsakademiet (FRAK) understøtter vi jobskabelse for udsatte borgere.

Den bæredygtige festivalproduktion- og afvikling, er en proces der tager tid. Da det sker i tæt samarbejde med mange forskellige partnere og sponsorer, er Kulturhavn Festival ikke herre over alle valg. Dog sker den bæredygtige udvikling i løbende dialog med samarbejdspartnerne og i gensidig inspiration.

 

Julie Kofoed Pehrson, Kommunikationsmedarbejder