Change language

Mal havnemotiv med akvarel i lokalt kunstnerhjem

03.09.2020
  • Værker af Lena Gemzøe
Pop-up event ved Nokken på Kulturhavn 2020

Under Kulturhavn kan du i år opleve en række spændende pop-up aktiviteter langs hele havnen. Du kan bl.a. møde den lokale kunstner Lena Gemzøe og deltage i hendes akvarel-workshop, hvor der vil være et særligt fokus på havnemotivet. Workshoppen foregår i Lena Gemzøes eget hjem, der er lokaliseret tæt ved Nokken.

Lena har malet akvarel i over 30 år og er især fascineret af naturens motiver, samt det nordiske og skandinaviske udtryk i akvarelmaling, som hun har taget en lang række kurser i både i Danmark, Sverige og Island.

“Den nordatlantiske og nordiske natur er overdådig ødsel med motiver, som bare skal males. Og her bruger jeg akvarelpenslen til at omsætte det oplevede. Især kan jeg
lide stilheden - sandet, vandet og strukturerne derude.”
- Lena Gemzøe

I workshoppen kan du glæde jer til at prøve kræfter med de flydende pigmenter og se Lena Gemzøe demonstrere forskellige akvarelteknikker med stort flow af farve over papiret. Hun vil vise, hvordan man kan manipulere og flytte rundt på pigmenterne, lave former ved at skrabe overfladen af papiret og skifte underlagets position, så man opnår alsidige og umiddelbart uforudsigelige udtryk med akvarellerne, hvor du får mulighed for at lege med henholdsvis abstrakte og formgivende fortolkninger af havnemotivet.