Change language

Nordhavns gader flyder over med toner og kultur

16.05.2019
  • ""
  • ""
Det nye havnekvarter i Nordhavn lægger scene til lokalområdets unge talenter i et brag af et tredages program til årets Kulturhavn Festival.

Under Kulturhavn Festival vil Århusgadekvarteret i Nordhavn strømme af toner og optrædener fra det lokale kunstneriske miljø. Foreningerne Musik i Farver og Musikforeningen Vesterbro (MUVE) står bag et tredages program med Østerbros talenter indenfor dans, musik, sang og teater. Østerbro Lokaludvalg støtter økonomisk med etableringen af den store scene, der kommer til at stå på Göteborg Plads mellem de to cementsiloer.

En scene til de unge talenter

Musik i Farver blev startet af Morten Harpsøe Pedersen og Sven Cleemann i 2016, og samme år deltog de i Kulturhavn Festivalen for første gang. De brænder begge for at give børn og unge en platform, hvor de kan afprøve og udvide deres kunstneriske evner. Foreningens formål er derfor at sætte fokus på Østerbros unge kunst- og musikkultur i et tæt samarbejde med lokalområdets skoler og foreninger. 

”Med Kulturhavn Festival har vi mulighed for at tilbyde børn og unge en scene, hvor de kan udleve nogle af de talenter de går rundt med og vise det frem til os andre”, fortæller Sven Cleemann.

Han tilføjer at de medvirkende desuden får et stort netværk, som de kan bruge fremover. Den netværksudvidende del af festivalen er noget Sven Cleemann selv mærker til: 
”Det giver os en stor kontaktflade til det kunstneriske miljø på Østerbro”. 
Han forklarer at det er et netværk, som Musik i Farver trækker på resten af året, hvor de laver kulturarrangementer og fortsat hjælper Østerbros unge kunstnere frem.

”Festivalen binder havnen sammen ”

Musikforeningen Vesterbro (MUVE) har eksisteret siden 2007 og i samarbejde med Københavns Kommune, stiller de øvelokaler til rådighed for byens musikere. De støtter musikere i deres karriereudvikling og hjælper dem med at udvide deres netværk i musikbranchen. MUVE har stor erfaring med lyd- og sceneopsætning og laver årligt en lang række musikarrangementer. Det er den ekspertise de trækker på, når de sammen med Musik i Farver deltager i Kulturhavn Festival.

MUVE har været med i Kulturhavn Festival siden 2017, og daglig leder Jesper Ø. Jensen ser det som en begivenhed, der kan være med til at sammentømre lokalområderne langs havnen – især i nye områder som Syd- og Nordhavn:
”Kulturhavn Festival binder havnen sammen. Det er en festival, der arbejder nedefra med de lokale og foreninger, og det kan skabe sammenhold i nye bydele. På den måde er Kulturhavn Festival både vandet, fællesskabet og sammenholdet - dét har jeg selv mærket ved at være med”, siger Jesper Ø. Jensen.

Ligesom Sven Cleemann, ser Jesper Ø. Jensen Kulturhavn Festival som en oplagt mulighed for at udvide netværket: ”Man bør give sig selv tid til at gå rundt og møde hinanden. Selvom vi laver mange forskellige ting, har vi samme hjerteblod og brænder for det samme – nemlig foreningslivet”.
 

Musik i Farver og MUVEs program i Nordhavn bliver offentliggjort efter d. 17. juni.
 

Udover Göteborg Plads, kan du opleve en masse andre spændende områder i Nordhavn under Kulturhavn Festivalen. Gå på opdagelse på Sandkaj Brygge, Kajak- og robådsforposten, Nordhavn Bassinet, Konditaget Lüders og hos det selvstændige arbejdsfællesskab PB 43 på Skudehavnsvej.

 

Julie Kofoed Pehrson, Kommunikationsmedarbejder