Mød sidste års aktører: Et andet sted

Her kan du møde nogle af sidste års aktører og høre om deres aktivitet og oplevelse af at være med på Kulturhavn.

Interview med Gitte Bach og Berit Nørgaard fra Et Andet Sted

Har du nogensinde fundet en flaskepost?
Med papir, saks, lim og andre kreative midler kreerede publikum på Kulturhavn flaskepost-badges med hemmelige budskaber, som de bar på tøjet. Gitte Bach og Berit Nørgaard fra billedkunstprojektet ET ANDET STED fortæller her om tankerne bag workshoppen:

“Når man laver en flaskepost, sender man en besked ud, som andre kan modtage, men man ved jo faktisk ikke, hvem modtageren er. Det er der noget poesi bag. Og sådan er det også at lave et værk - du ved ikke, hvem der kommer til at kigge på det.

I vores projekt bærer man sin flaskepost som badge på tøjet og kan finde andre, der har den samme flaskepost på. Budskabet og tanken bag flaskeposten er det vigtige. Der er en hemmelighed og et budskab i vores badges.

Der opstår noget genkendelighed i, at man kan se andre rundt på festivalen, der har det samme badge på. Og der opstår noget poesi i at man kan tænke på, hvad andre har skrevet – og måske kan man opnå kontakt til andre ved at spørge dem om deres flaskepost.

Vi laver ikke bare “krea”, men billedkunst, og vi arbejder altid omkring et budskab. Billedkunst er kommunikation og det er en flaskepost jo også. Og når man laver et lille værk som en flaskepost, så prøver man jo at sige noget til omverdenen.

Det, at vi er ved havet og at man skal forholde sig til, hvad der skal skrives i flaskeposten gør, at der kan opstå en snak i familien om et emne, man ikke ellers ville have snakket om. I vores samtid, hvor der er rigtig meget skærm, der er det rigtig godt at komme ud og lave noget analogt og prøve at være producerende i stedet for forbrugende. Og sende nogle ting ud i verden, man selv har skabt.”