Mød sidste års aktører: Watersport Østerbro

Her kan du møde nogle af sidste års aktører og høre om deres aktivitet og oplevelse af at være med på Kulturhavn.

Interview med Anissa Mohrath fra Watersport Østerbro

Hvad er en havnefestival uden vandsport? I år kunne du boltre dig i de blå bølger med Stand Up Paddle, yoga på vandet, på den flydende klatrevæg og i gennemsigtige vandbolde.

Her fortæller Anissa Mohrath fra foreningen Watersport Østerbro, som er dobbelt verdensmester i windsurfing, hvilke glæder det giver hende at være aktiv på vandet:

“Jeg har adhd, og vandsport gør, at jeg kan fokusere på noget andet end bekymringer og stress og alt muligt andet, fordi der er alle de her elementer, du er nødt til at tage højde for: vinden, bølgerne og strømmen. Det gør, at du slapper af på en helt anden måde, samtidig med at din krop ikke slapper af, fordi du udøver noget fysisk. Så jeg kommer altid hjem og er frisk mentalt. Det er det, jeg godt kan li’. Og jeg synes at mange, specielt dem med udfordringer som adhd eller autisme, burde dyrke vandsport. Når du er på vandet, kan du ikke have din mobil eller andre ting, der distraherer dig. Så det hjælper virkelig med at holde fokus.

Jeg er windsurfer by heart, og windsurfing er krævende, så der har jeg endnu mere, jeg skal holde fokus på.

Vi har også nogle vandbolde med på Kulturhavn Festival. Det er bare at lege hamster, og det er megasjovt, fordi du kan ikke stå op – den bliver ved med at køre rundt. Det med at balancere og stå op er stort set umuligt, så det er dét, der gør det sjovt, både for voksne og børn.”

Hvad giver det jer at dyrke aktiviteter på vandet?
Jeg har adhd og vandsport gør, at jeg kan fokusere på noget andet end bekymringer og stress og alt muligt andet, fordi der er alle de her elementer. Du er nødt til at tage højde for vinden, bølgerne og strømmen. Det gør, at du slapper af på en helt anden måde samtidig med at din krop ikke slapper af, fordi du udøver noget fysisk. Så jeg kommer altid hjem og er frisk mentalt. Det er det, jeg godt kan li’. Og jeg synes at mange, specielt dem med udfordringer som adhd eller autisme, burde dyrke vandsport. Når du er på vandet, er du ikke jordbundet, så du kan ikke have din mobil eller andre ting, der distraherer dig. Så det hjælper virkelig med at holde fokus.

Hvad kan du bedst li’ at lave på vandet?
Jeg er windsurfer by heart og er to gange verdensmester i windsurfing. Windsurfing er krævende og der har jeg endnu mere, jeg skal holde fokus på.

Hvordan er det at rulle rundt i en vandbold? 
Det er bare at lege hamster, det er megasjovt, fordi du kan ikke stå op – den bliver ved med at køre rundt. Det med at balancere og stå op er stort set umuligt, så det er dét, der gør det sjovt. For både voksne og børn.