Smag på verden i den københavnske havn

Folkekøkken på havnen med Send Flere Krydderier

Smag på verden i den københavnske havn

I år kan du smage den social-økonomiske virksomhed Send Flere Krydderiers mad, når der er folkekøkken på havnen både lørdag og søndag. Og der er en særlig grund til, at det er netop dem, der står for spisningen på årets festival.

Når sulten melder sig efter du har hørt musik på den flydende scene, været på sejltur eller dyrket yoga, kan du købe mad fra Send Flere Krydderier, som til daglig driver to spisesteder på Nørrebro. 

Virksomheden beskæftiger kvinder med minoritetsetnisk baggrund, som ellers har været uden for det danske arbejdsmarked. Maden afspejler den mangfoldige medarbejderflok, som laver retter fra deres oprindelseslande, og du vil derfor kunne opleve mad med mange forskellige smage og ingredienser. 
 

Ifølge programansvarlig på Kulturhavn Festival Line Hørlück Eriksen er det ikke tilfældigt, at det er Send Flere Krydderier, der serverer maden i år. 

“På Kulturhavn Festival vil vi gerne give publikum gode og anderledes kulturoplevelser, og det gælder selvfølgelig også i til forhold til den mad, de skal spise. Det skal være en oplevelse, som gør mere end bare at mætte i maven. Derfor har vi valgt Send Flere Krydderier til at stå for et folkekøkken på festivalen både på Teglholm Brygge og Orientkaj,” forklarer hun og uddyber: 

“Send Flere Krydderier har et større budskab end bare at lave mad. Både i deres tilgang til menuer og medarbejdere er der stor mangfoldighed, plads og tålmodighed. Denne rummelighed over for forskellige mennesker harmonerer godt med Kulturhavn Festival, hvor vi også bestræber os på at skabe rum til fordybelse og fællesskaber på tværs af mange typer mennesker. Både i aktiviteterne og når vi spiser sammen ved langborde.” 

Menuen er enkel, så gæsterne kan få en oplevelse af at være sammen om at spise den samme mad, ligesom til et folkekøkken. 

Menuen på Kulturhavn Festival: 
Nybagte croissant 30,- 
Bowl m. hummus eller pakora, quinoa og bagt grønt 85,- 
Grillet sandwich m. mozzarella tomat, pesto 85,- 
Snackkurv med røde fritter, pakora og chilimayo 65,-
Cookies m. nødder, tranebær og chokolade 25,- 
Kage 35,- 
Frisk frugt melon og bær 35,- 
Hjemmelavede lemonade 40,- 

Hvem er Send Flere Krydderier?
Send Flere Krydderier er en catering- og cafévirksomhed, der udspringer af ngo’en Diversity Works. 

Send Flere Krydderier er en registreret socialøkonomisk virksomhed, hvilket betyder, at den – udover at drive catering og caféer – skaber arbejdspladser til minoritetsetniske kvinder, der har været uden for det danske arbejdsmarked. 

Virksomheden driver to spisesteder på Nørrebro – et i kulturhuset Union på Nørre Allé 7 og et i Nørrebrohallen på Den Røde Plads. 

Navnet “Send Flere Krydderier” stammer fra, at kvinder, der i 80’erne og 90’erne kom til Danmark, bad deres familier i hjemlandet om at sende flere krydderier til Danmark. Dengang var det nemlig ikke lige så nemt som i dag at få fingre i krydderier og ingredienser som fx ingefær og mynte.