Hop i havnen!

Hvad er en festival ved havnen uden en tur i bølgen blå? Når Kulturhavn Festival kommer til Nordhavn søndag d. 27. august, kan du tage en dukkert i en midlertidig dyppezone ved Orientkaj.

Hvad er en festival ved havnen uden en tur i bølgen blå? Når Kulturhavn Festival kommer til Nordhavn søndag d. 27. august, kan du tage en dukkert i en midlertidig dyppezone ved Orientkaj. 

Kulturhavn Festivals program er spækket med aktiviteter, som giver dig nye oplevelser i og omkring havnen. Der er både musik, teater, udflugter, kreative workshops, bevægelse og vandsport. Og har du lyst til at bade, kan du også det. 

I anledning af Kulturhavn Festival bliver der nemlig sejlet en mobil dyppezone til Orientkaj. 

“Vi vil gerne give festivalgæsterne nogle anderledes oplevelser i den havn, vi alle kender. De kan komme helt tæt på havnens historie og livet både på bølgerne og under havoverfladen. Og det er selvfølgelig oplagt, at de selv skal kunne dyppe sig i havnen, også på et sted som Orientkaj, hvor man normalt ikke kan bade,” siger projektleder på Kulturhavn Festival Esther Jexen Dall. 

Det er også muligt at komme i vandet fra det permanente anlæg ved Teglholm Brygge lørdag den 26. august. 

Hvis du har lyst, kan du også opleve saunagus enten før eller efter turen i vandet.  

Se mere om saunagus lørdag. 

Se mere om saunagus søndag. 

Hvad er en dyppezone?

En dyppezone er et mindre, mobilt anlæg, som kan flyttes rundt efter behov og bruges til fx. arrangementer. Dyppezonen er også velegnet til vinterbadning, da der er et justerbart gitter i bunden. Der findes også permanente dyppezoner, fx ved Teglholm Brygge. 

Zonerne er afgrænsede anlæg og har redningsudstyr. 

Badning er på dit eget ansvar. Der er patruljerende livreddere ved Teglholm Brygge og Orientkaj.

Ny havneapp

By & Havn har i sommeren 2023 lanceret en app for dem der bader, padler, sejler og fisker i havnen. Her kan du finde info om det nærmeste badested, strømforhold, badevandstemperaturer og meget mere.